Voor ouders

​Ouderbetrokkenheid

Hiernaast ziet u foto's van onze actieve ouders tijdens het Lentefeest  >>

Op de Zuidwalschool kunt u twee dagdelen per week (gratis) deelnemen aan taalles.

De taallessen worden op verschillende niveaus gegeven.

U kunt bij ons terecht op:

* dinsdagmiddag van13.00 uur tot 15.00 uur.
(Taal in de Buurt, docent Kien Glerum)

* donderdagmiddagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur.
(Ouder en school, docent Barbara Versloot )

Lessen lopen het gehele schooljaar door.

Beide cursussen worden gegeven in het lokaal 'oudereducatie' op de begane grond.

Mocht u meer informatie willen of u op willen geven: aarzel niet en kom gerust langs.

Gezellig en leerzaam!

Wilt u thuis uw taalniveau verhogen, kijkt u eens op hier op de site Oefenen.nl

Naast taallessen kunt u ook regelmatig deelnemen aan kort-of langer durende cursussen.

Dit schooljaar kunt u o.a. deelnemen aan de volgende

cursussen:

- EHBO bij kinderen: Informatiebijeenkomst eerste hulp bij ongelukken donderdagmiddag 12 oktober 2017 van 13.00 uur tot 15.00 uur in het lokaal van de oudereducatie.

- Cursus Samen Spel: iedere woensdagochtend in de peuterspeelzaal

van 9.00 uur tot 11.00 uur

-Speelochtend:  iedere maandagochtend in de peuterspeelzaal van 09.00 uur tot 10.30 uur.

Lessen starten maandag 11 september 2018 er zullen 10 bijeenkomsten zijn.

- Voorlichting Stichting Leergeld: donderdagmiddag 16 november 2017 in het lokaal voor oudereducatie van 13.00 uur tot 15.00 uur.

-Voorlichting Brandweer: donderdagmiddag (datum volgt) in het lokaal voor oudereducatie van 13.00 uur tot 15.00 uur.

-Voorlichting en rondleiding CJG Centrum voor Jeugd en Gezin: donderdagmiddag (datum volgt) van 13.00 uur tot 15.00 uur. We lopen hier om 13.00 uur van school weg. Leuk als u allen met ons mee gaat.

-Speculaaspoppen versieren: donderdagmiddag 30 november van 13.00 uur tot 15.00 uur in het lokaal voor oudereducatie. Alle dames die de lessen volgen op donderdagmiddag zijn welkom. Ook alle andere ouders mogen deelnemen maar er is beperkt ruimte, dus zorg dat u op tijd bent. Vol is vol.

-Voorlichting JGC gezonde voeding: donderdagmiddag (datum volgt) 13.00 uur tot 15.00 uur in het lokaal voor oudereducatie. Iedereen is welkom.

-Voorlichting Pubers: donderdagmiddag (datum volgt) van 13.00 uur tot 15.00 uur in het lokaal voor oudereducatie. Alle ouders zijn welkom.

-Voorlichting Dokters van de Wereld: donderdagmiddag (datum volgt)                        van 13.00 uur tot 15.00 uur in het lokaal voor oudereducatie. Medische zorg voor IEDEREEN. Informatie over waar u terecht kunt. Ongeacht uw status ALTIJD RECHT op medische zorg. Alle ouders zijn welkom.

Cursus Samenspel:

De cursus is speciaal bedoeld voor ouders van peuters vanaf 1 1/2jaar oud.
De kinderen worden samen met hun vader of moeder voorbereid op de Voorschool en leren bijvoorbeeld al in de kring zitten, op hun beurt wachten, samen spelen en leren. Er wordt aandacht besteed aan hun taalontwikkeling, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling.
De kinderen kunnen vrij spelen met het prachtige materiaal van de Voorschool, zowel binnen als buiten!
Naast heel leerzaam is deze cursus ook heel gezellig. U leert snel andere ouders kennen met kinderen in dezelfde leeftijdsfase.

De cursus wordt verzorgd door Ayten Kurt.

Kom langs en meld u aan.

Lokaal: Peuterspeelzaal.

Speelochtend:

De cursus is speciaal bedoeld voor moeders en kinderen van 0 tot 36 maanden. Samen spelen met je kind. Moeders ontmoeten moeders. Kinderen ontmoeten kinderen. Spelen en leren met je kind. De speelochtend wordt begeleid door Marije van der Zwan  van Stichting Jeugdwerk. U bent van harte welkom! De speelochtend is gratis. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier bij de Peuterspeelzaal.

Voor vragen kunt u bellen met 070-4451094

Of mailen naar:

marije.van.der.zwan@jeugdwerk.nl

Naailessen:

Op woensdagochtend kunt u bij ons op school naailessen volgen in de oudercontactruimte, bibliotheek, speel-o-theek. Een super leuke ochtend opgezet door onze ouders. De lessen worden verzorgd door Najima.

Kom langs en meld u aan.

Themaweek tegen racisme en discriminatie:

Wij vinden het heel belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

19 maart t/m 23 maart zullen we hier in de klassen aandacht aan besteden. Er worden tal van theatervoorstellingen, workshops en musea bezoeken ingepland gedurende het schooljaar met betrekking tot dit thema. Respect, verdraagzaamheid en begrip zijn hierbij heel erg belangrijk.

LENTEFEEST:

Op donderdag 26 april vieren wij ons welbekende zeer geliefde Lentefeest.

s'Morgens een speelplaats omgetoverd tot vrolijke activiteitenmarkt voor al onze kinderen.

s'Middags optredens van de kinderen op een groot podium met veel enthousiast publiek.

Wilt u een bijdrage leveren dan kunt u contact opnemen met Barbara Versloot.

U ontvangt meer informatie over al deze activiteiten in de nieuwsbrieven en op deze site (onder ouders, activiteiten). Mocht u vragen hebben of heeft u suggesties over bijvoorbeeld informatiemiddagen over een bepaald onderwerp, aarzelt u niet en

KOM BINNEN!

Met vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Wij horen graag van u!