Hier staat onze school voor

Schoolprofiel

De Zuidwalschool is een bruisende school met een duidelijke plaats in de wijk. Ouders, leerlingen en team ervaren de Zuidwalschool als een gezellige school, waar betrokkenheid en veiligheid als belangrijk gevonden worden.

Ons team werkt vol enthousiasme en overgave aan de kwaliteit van het onderwijs in een structuurvolle omgeving. Samen met onze peuterspeelzaal De Zuidwal nemen wij deel aan de Haagse Voorschool. Onze peuterspeelzaal is in beheer van Stichting Jeugdwerk.

Wij vinden dat een school meer is dan een instelling waar je alleen kunt leren rekenen, schrijven, lezen. De Zuidwalschool biedt niet alleen een veilige, liefdevolle omgeving voor het kind, maar wil dat ook voor de ouders zijn. Ouderbetrokkenheid hebben wij hoog in het vaandel staan.

Onderwijsconcept

We werken op de Zuidwalschool volgens het zogenaamde OpbrengstGericht Werken. Dit houdt in, dat elke groepsleerkracht rekening houdt met verschillende niveaus in de groep. Aan de hand van analyses van de resultaten van elk kind wordt het juiste niveau aangeboden. Op die manier passen we ons onderwijsaanbod aan op het feit dat ieder kind anders is.

De Zuidwalschool staat voor een goede voorbereiding op de toekomst in een veilige en liefdevolle omgeving!

Kwaliteitszorg

De Zuidwalschool beschikt over een gedegen kwaliteitszorg, die door de inspectie als voldoende is beoordeeld. Ons leerlingvolgsysteem stelt ons in staat om voor ieder kind onderwijs op maat aan te bieden. We doen er alles aan om de talenten die uw kind heeft tot maximale ontplooiing te laten komen. De schakelklas ondersteunt ons hier ook in.

Ouderbetrokkenheid

Om de ouderbetrokkenheid te vergroten neemt de Zuidwalschool deel aan de volgende projecten:

* Ouder en School

* Taal in de buurt

* Puberouders

* Logo 3000

* Kindersymfonie+

* Open ouder atelier

* Schoolbibliotheek ( onderbouw) en speelotheek

Daarnaast werken de onderbouw en de peuterspeelzaal met de methode Piramide, waarbij de ouders iedere dag welkom zijn bij de spelinloop. Gedurende het gehele schooljaar worden er activiteiten georganiseerd voor onze ouders.