Uw kind aanmelden

Kindersymfonie+:

Kinderen van 2 1/2 jaar tot 6 jaar kunnen, samen met hun ouder, op onze school deelnemen aan het project Kindersymfonie+.

Samenspel:

Kinderen van 18 maanden- 2 1/2 jaar kunnen, samen met hun moeder, deelnemen aan het project Samenspel (lokaal peuterspeelzaal, iedere woensdag van 9.00- 10.30).

Beide projecten zijn gericht op de vroege ontwikkeling van kinderen. Spelen, woordenschat, veiligheid, knutselen, zingen, voorlezen en gezond opvoeden zijn zaken die aan op een speelse manier aan bod komen. U ontmoet andere ouders met kinderen in dezelfde leeftijdsgroep. Dit maakt de cursussen niet alleen leerzaam maar ook erg gezellig!

Voorschool (peuterspeelzaal):

Van 2 1/2 tot 4 jaar is uw kind van harte welkom op de Voorschool. Er is veel aandacht voor de taalontwikkeling van kinderen en de lichamelijke en creatieve ontwikkeling. De Voorschool zorgt ervoor dat uw kind goed voorbereid kan starten op de basisschool. Daarom wordt er intensief samengewerkt met de groepen 1 en 2 van de Zuidwalschool. Kindersymfonie, Samenspel en de Voorschool worden begeleid door medewerkster van Stichting Jeugdwerk, een welzijnsorganisatie waarmee de Zuidwalschool intensief samenwerkt.

Basisschool:

Vanaf 4 jaar is uw kind van harte welkom op de Zuidwalschool. Is uw kind al ingeschreven bij de Voorschool dan verloopt de plaatsing automatisch.

Vanaf 1 oktober 2016 komt er een verandering in de aanmeldprocedure van uw kind. Als uw kind 3 jaar is geworden kunt u uw kind inschrijven voor de basisschool. Daarnaast is het zo, dat u als ouder de keuze heeft om meerdere scholen te kiezen.
De Haagse schoolbesturen en de gemeente hebben hierover afspraken gemaakt. Zo maken we het aanmelden duidelijker en eerlijker.
Meer informatie over dit onderwerp vind u op: www.eenaanmeldleeftijd.nl

Inschrijven kan iedere dag zonder afspraak op het kantoor bij juf Jacqueline of meester Scholtens. Heel graag laten wij dan onze school zien en geven wij u de nodige informatie.

U bent van harte welkom!