Lintopdrachten overslaan Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Groepen

Groep 8B


Welkom op de website van groep 8B. Dit is ons laatste schooljaar op de Zuidwalschool. We hebben hier heel veel zin in. Het is wel een beetje spannend want we krijgen ons advies en moeten in 2018 een middelbare school gaan kiezen. 

Gelukkig gaan we ook veel andere, leuke dingen doen. We gaan op kamp en aan het einde van het schooljaar is er natuurlijk ons afscheid met een musical. 

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag is meester Frank in de klas. Op dinsdag staat meester Wouter voor de klas. 

Op deze pagina komen zo af en toe foto's en verslagjes van uitjes te staan. 

Veel kijkplezier! 

Groetjes, 

groep 8B 
 

Advocaat voor de klas

 

In september hebben wij twee keer bezoek in de klas gehad. Er kwam een jurist en een echte advocaat in de klas. We hebben tijdens de eerste les uitleg gehad over de rechtsgang in Nederland. Wanneer krijgt er iemand straf? Wat moet je doen om advocaat te worden? Wat zijn de taken van een rechter? 

 

Na deze les zijn wij zelf aan de slag gegaan met diverse 'zaken'. We hebben echte drie rechtszaken voorbereid met rechters, advocaten, slachtoffers en daders. 

 

Tijdens de tweede les hebben we dit nagespeeld. De advocaat heeft ons toen geholpen bij de uitspraak en sommige daders zijn vrijgesproken omdat de advocaten heel erg goed waren. Sommige daders zijn wel achter de tralies verdwenen. De advocaten konden de rechters in deze zaak niet redden. 

 

Kooklessen - Hof van Wouw

Begin oktober zijn we met de klas op bezoek geweest bij het Hof van Wauw. Dit is een stadstuin vlakbij de Prinsengracht. Hier kregen we eerst een les over biologisch voedsel en wanneer iets biologisch genoemd mag worden in de supermarkt. 

Na de les zijn we zelf gaan koken. Per twee- of drietal kregen de leerlingen een recept. Hiervoor moesten eerst de ingrediënten bij elkaar gezocht worden. Dit gebeurde deels in de tuin zelf.  

Daarna zijn de kinderen met goede begeleiding aan de slag gegaan en hebben we de heerlijkste gerechten geproefd. Het was een leuke én lekkere les waarin we allemaal iets biologisch hebben gemaakt. 

 

Bezoek middelbare scholen

Op dinsdag 7 en donderdag 9 november zijn we met de groepen 8A en 8B naar verschillende middelbare scholen geweest. De scholen die we hebben bezocht waren het François Vatel, Segbroek, Dalton en Maris Houtrust. Tijdens deze dagen hebben we een beetje kunnen kijken hoe het er aan toe gaat op een middelbare school. 

We hebben verschillende lessen gehad, namelijk; koken, techniek, ict, Engels, geschiedenis en nog veel meer. De kinderen hebben veel gezien en hebben nu zeker een beter idee hoe het er aan toegaat op een middelbare school. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 Webonderdeel Diavoorstelling van afbeeldingsbibliotheek

 

Vorige afbeelding Onderbreken Volgende afbeelding