Groep 8          2016-2017

Welkom op de website van groep 8 van de Zuidwalschool. In deze groep zitten 18 leerlingen waarvan 10 meisjes en 8 jongens. Op onze website treft u verschillende zaken aan over onze groep.

Groetjes,

groep 8

Unicef Kinderrechten Film Festival

Op dinsdag 23 mei ging in de Trianon bioscoop in Leiden de film van groep 8 in première. Deze film hebben zij gemaakt in het kader van het Unicef Kinderrecht Film Festival.

De leerlingen hebben eerst allemaal een verhaal geschreven over kinderrechten. Deze verhalen zijn vervolgens bekeken door een echte regisseur! Hij heeft het verhaal van Ouassima gekozen en met dit verhaal heeft hij een echt filmscript gemaakt.

Daarna kwam hij een ochtend bij ons in de klas om de verschillende scènes op te nemen. Dit was spannend maar wel ontzettend leuk om te doen.

Op dinsdag 23 mei gingen we met de hele klas naar de bioscoop in Leiden toe. Dit is de oudste bioscoop van Leiden , niet heel groot maar wel heel deftig en mooi. We liepen naar binnen over een rode loper samen met nog 9 andere scholen.

De andere scholen hadden ook allemaal een film gemaakt. Onze film werd als tweede vertoond en veel mensen in het publiek moesten hard lachen. Daarna keken we ook de films van de andere scholen.

Nadat alle films geweest waren begon de prijsuitreiking. Onze film zat bij de beste 4 films, helaas net niet voldoende voor de 1e plaats.

Het was heel gaaf om onze eigen film te zien op een scherm van 12 bij 8 meter! Je kunt alles dan natuurlijk zo goed zien. We zijn heel erg trots op het resultaat en als u de film nog niet heeft gezien….

www.krff.nl  en zoek op deze site naar: Zuidwal.

Onze film komt dan meteen in beeld. Veel kijkplezier!

Nieuwsbrieven

Onderaan deze pagina treft u de nieuwsbrieven speciaal voor groep 8. In deze nieuwsbrieven staat globaal beschreven wat er momenteel speelt in groep 8. Hierin kunt u informatie opzoeken als u iets wilt weten.

Hof van Wouw

Op maandag 3 oktober zijn we met groep 8 naar het Hof van Wouw geweest. Dat is een stadstuin in de buurt. Hier kregen we een les van diverse vrijwilligers over biologisch voedsel. Wat is nu precies biologisch en hoe kun je dus biologisch eten?
Na een korte introductie mochten we zelf aan de slag en gingen we koken. De kinderen hebben verschillende gerechten gemaakt. Uiteraard allemaal biologisch zoals, chips van groenten, broodjes gezond en zelfgemaakte kruidenboter. Tot slot hebben we met de hele klas alle gerechten geproefd. Het was een lekkere start van de week!

Anne Frank museum

Op maandag 29 augustus zijn wij met de bovenbouw naar het Anne Frank museum in Amsterdam geweest. Het was een zeer indrukwekkende dag waarvan de kinderen zichtbaar onder de indruk waren.
Zo zijn de kinderen ook daadwerkelijk in het achterhuis geweest en ook in het kamertje waar Anne Frank sliep. Verder konden de kinderen vragen stellen om een beeld te krijgen van hoe de oorlog nu voor kinderen was. Al met al een heftige maar zeer leerzame dag.

IMG_7709 (1).JPG

#ZWBG