Zuidwalschool

Homepage-herfst.jpg

Welkom op de site van de Zuidwalschool

De Zuidwalschool is een openbare basisschool in het centrum van Den haag. Onze school is gehuisvest in een prachtig  gebouw. Op dit moment zitten er ongeveer 225 leerlingen op onze school, verdeeld over 11 groepen.

Op de Zuidwalschool is een peuterspeelzaal, "De Zuidwal". Stichting Jeugdwerk beheert deze met twee groepen. Iedere groep bezoekt de peuterspeelzaal vier dagdelen per week. Kinderen kunnen vanaf 2 1/2 jaar meedoen. Vanaf 1 1/2 jaar kan uw kind, samen met u deelnemen aan Samen Spel, gericht op de sociale, taal- en spelontwikkeling van jonge kinderen. Iedere woensdag is Samen Spel van 9.00 tot 11.00 in de peuterspeelzaal.

Onze visie is: alle kinderen en ouders zijn welkom!

Het lesgeven is het belangrijkste deel van ons werk en het individuele kind staat hierin centraal. Wij willen het beste uit ieder kind halen door een zo optimaal mogelijk onderwijsaanbod te organiseren.

Wij vinden het heel belangrijk om de kinderen een veilig en prettige schoolomgeving te bieden. Dit merkt u direct zelf als u onze school binnenkomt.

De Zuidwalschool besteedt veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind.

Ouderbetrokkenheid vinden wij belangrijk. Zo is er iedere week oudereducatie op diverse niveaus en worden er tijdens het hele schooljaar door verschillende ouderactiviteiten georganiseerd. Wij investeren veel in een goede samenwerking met ouders en de buurt, omdat zij één van de belangrijkste pijlers vormen voor ons schoolbeleid.

Onze zorg voor uw kind staat op een hoog niveau. Deze mening is de Inspectie van Onderwijs ook toegedaan. Het Zuidwalteam doet er dan ook alles aan een deskundig en toegewijd team te zijn.

Nieuwsgierig geworden naar onze school? Kom gerust langs, proef de sfeer, spreek met ouders, kinderen en leerkrachten en ervaar hoe de kinderen op onze school leskrijgen en het naar hun zin hebben.

Wij, leerlingen, ouders en team van de Zuidwalschool,  zijn trots op onze school en willen dit graag met u delen!

U kunt een afspraak maken maar tijdens schooltijden staat de deur ook altijd voor u open!